Blog Layout

ילדך נפגע בגן, בבית הספר או בשעות הפנאי? דע כיצד לפעול!

ילדך נפגע בגן, בבית הספר או בשעות הפנאי? דע כיצד לפעול!

עו"ד ליטל שוורץ, ממשרד עורכי הדין שוורץ, מאייר, ברדה
כהורים, חשוב לנו לדאוג היטב לילדנו. לטפח אותם, לחנך אותם ולתת להם סביבה בטוחה. לו היינו יכולים יש להניח שהיינו משאירים אותם צמודים אלינו עטופים בצמר גפן.

אבל למרבה הצער, אנחנו לא יכולים. הם הולכים לגן, לבית הספר, לחוג, לטיול, לקניון. הם משחקים, מבלים ולעיתים גם משתוללים. בכל המקומות האלה הם עלולים גם ליפול, להחליק ולהיפצע.

הורים רבים אינם יודעים כי במקרה שילדם נפגע בזמן שהותו במוסד החינוכי, ואף מחוץ לשעות הפעילות של הגן או בית הספר, ילדם, ככל הנראה, זכאי לפיצוי כספי בגין פגיעתו.

כך, כאשר ילד נפל ממתקן בגן ונגרם לו שבר, כאשר ילד רץ במהלך הפסקה, החליק, ונפצע ואף כאשר הילד נפגע בגופו במהלך משחק בגן השעשועים יהיה הילד זכאי, בתנאים מסוימים, לקבלת פיצוי כספי.

חשוב לדעת, כי קיימים שני מסלולי תביעה אפשריים- תביעה בהתאם לפוליסת תאונות אישיות לתלמידים ותביעה של מי שברשלנותו (במעשה או בהימנעות ממעשה) גרם לתאונה במסגרת תביעת נזיקין. ברוב המקרים, תלוי בנסיבות ובסוג הנזק, ניתן אף להגיש תביעות בשני המסלולים במקביל ולקבל פיצוי כספי ממספר גורמים שונים.

הידעת? הילדים בישראל מבוטחים באופן אוטומטי בביטוח תאונות אישיות וזכאים לפיצוי במקרה של תאונה

בהתאם לחוק, כל התלמידים בישראל הרשומים במוסד חינוכי, מגיל שלוש ועד גיל שמונה עשרה, מבוטחים בביטוח תאונות אישיות 24 שעות ביממה, 365 ימים בשנה. 

הביטוח מוענק לכל ילד וילדה באמצעות הרשות המקומית שבה נמצא בית הספר או הגן. 

הביטוח חל בין אם התאונה אירעה בשעות הפעילות של המוסד החינוכי ובין אם התאונה אירעה בשעות הפנאי- בבית, בחוג, ברחוב, במגרש המשחקים ואפילו בחופשה המשפחתית.

ביטוח תאונות אישיות לתלמידים מקנה לכל ילד זכאות לפיצויים במקרה של תאונה שגרמה לנכות זמנית, נכות קבועה או חס וחלילה מוות, בכפוף למספר החרגות שקיימות בפוליסה. 

הפיצוי מוענק לילדים במסגרת הפוליסה ואין זה משנה באשמת מי נגרמה התאונה. 

בנוסף, יתכן שילדכם גם זכאי לקבלת פיצויים בתביעת נזיקין. מה הכוונה?

ילד שנפגע בגופו או בנפשו, כתוצאה מרשלנות של גורם במוסד החינוכי או כתוצאה מרשלנות של כל גורם אחר, זכאי לתבוע גם בתביעת נזיקין את הגורם שהתרשל, ובכך לקבל פיצוי כספי נוסף. 

בתביעה כזאת, בשונה מתביעה של פוליסת תאונות אישיות, יש להוכיח רשלנות שגרמה לקרות אירוע התאונה. מבלי הוכחת רשלנות לא יהיה זכאי הילד לפיצוי כספי בגין התאונה.

חשוב לדעת, כי גם אם הילד נפגע עקב התנהגות חריגה ובלתי ממושמעת מצדו, יתכן שעדיין יהא זכאי לפיצוי כספי, אך בסכום נמוך יותר. 

פסיקות בתי המשפט העוסקות בתחום זה קובעות, כי על המבוגר האחראי מוטלת האחריות לצפות את אופן התנהגותם של הילדים, אשר מפאת גילם הצעיר לרוב אינם בעלי שיקול הדעת הנדרש על מנת להימנע מסכנות.

ילדך נפגע- רשום לפנייך מה עלייך לעשות?

1. יש לבקש מהמוסד החינוכי למלא דו"ח תאונה ובו פירוט מלא של הנסיבות בהן אירעה התאונה.

2. במידה ואפשר, יש לצלם את מקום אירוע התאונה ואת המפגע שגרם לתאונה.

3. יש לדאוג שילדכם יקבל באופן מידי טיפול רפואי, ולוודא כי בכל המסמכים הרפואיים יצוינו תאריך התאונה ונסיבות התאונה.

4. יש לבצע את מלוא הבדיקות הרפואיות הנדרשות ולדאוג לשמור את כל המסמכים הרפואיים והקבלות עבור קבלת טיפול רפואי ורכישת תרופות.

נקווה שתמיד הילדים יחזרו הביתה שלמים ובריאים.


*** אין במאמר זה משום תחליף לקבלת ייעוץ משפטי כנדרש.

שתפו את המאמר

Share by: